Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lego robotclub FLL (10-12 jaar)

Stuur een robot op missie en scoor punten met elke opdracht die lukt. In een team van 6 tot 8 personen programmeer je de robot en bedenk je oplossingen die horen bij het thema van de wedstrijd. Dit jaar is dat ‘Super Powered’ en gaat dus over energie opwekken en gebruiken. Zit je in groep 7 of 8, geef je dan uiterlijk 10 september op voor onze robot club.

Uitproberen op dinsdag 5 september 15-16u

Kom na schooltijd kennismaken en probeer uit of dit iets voor jou is. Geef je op via het formulier zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Link voor opgeven.
David helpt Nienke bij het inparkeren van de robot.

Wat is de First Lego League?
FLL bestaat uit twee onderdelen. Het eerste en grootste is het robot gedeelte, hierbij leren we een robot te programmeren en zelfstandig missies uit te laten voeren. Met z’n tweeën kies je een missie uit en gaat die oplossen met de robot. Kijk naar het filmpje hieronder van de wedstrijdbaan die we dit jaar gebruiken. Je ziet hierin de robot aan het werk en de baan die we samen gaan opbouwen.

Binnen het thema Super Powered gaan we ook aan de slag met een probleem binnen de energievoorziening. Ongeveer een kwart van de tijd werken we hier aan. We onderzoeken het probleem, zoeken naar oplossingen en presenteren onze kijk hierop.

Bij de First Lego League draait het niet alleen om het resultaat, de manier waarop gewerkt wordt is net zo belangrijk. We noemen dat de ‘core values’. Respect, diversiteit en teamwork zijn onderdelen waar je veel punten mee kunt verdienen.

Trailer van het thema voor 2022

Praktische zaken
Wanneer: Dinsdagmiddag 15:00-16:30 (welkom vanaf 14:15u).
Waar: Lokaal-O, Poorthuis, Kerkstraat 28, Baarn
Kosten: 60 euro (bijeenkomsten + wedstrijd)
Wedstrijd: in december of januari
Data: 20 sept – 12 dec alle dinsdagen m.u.v. vakantie en 5/12 (10x)

Begeleiding
Vrijwilligers van de stichting Herobricks helpen het team. Dit gaat onder leiding van Rene van Helden, een docent van een middelbare school, die de teamcoach is. Er is regelmatig hulp van andere vrijwilligers van de stichting.

Aanmelden
We hebben 2 teams van elk 4 personen. We starten alleen als we genoeg kinderen hebben voor 1 team. Kinderen van scholen in Baarn hebben voorrang en worden in volgorde van aanmelden op de lijst geplaatst. Aanmelden voor het team kan via deze link: Aanmelden.


Advertentie
%d bloggers liken dit: